Yaratıcı Özgeçm…

Yaratıcı Özgeçmiş Fikirleri

“Başvuru yapılacak şirketin ürettiği ürünün boş bir ambalaj kutusunu alıyorsunuz (cep telefonu kutusu, TV kutusu her ne ise). Bu kutunun içine koyacağınız ince bir Kullanma Kılavuzu hazırlayın. Adı da; “Sizle Beraber Çalışma Kılavuzu.” İçinde sizden en fazla verim almak için önerileriniz, kaçınılması gerekenler, hakkınızda sıkça sorulan sorular, vs vs…Kullanım kılavuzları zaten sıkıcı. Siz sıkıcı diye bilinen bir kitapçığı kendi esprili yaklaşımınızla nasıl eğlenceli bir hale dönüştürebildiğinizi gösteriyorsunuz. Kutuya ayrıca içinde resimlerle, grafiklerle zengileştirilmiş, özgeçmişinizin olduğu bir de cd veya dvd’yi atıyorsunuz. Başka ne ilginç (ancak işle ve sizle alakalı) olduğunu düşünüyorsanız atın kutunun içine, gönderin şirkete”

“Girmek istediğiniz şirkette şimdiden çalıştığınızı ve burada 5 sene sonra yaratacağınız farkı başarmış olduğunuzu hayal edin. Bu başarı hikayenizin de bir dergide kapak olduğunu. Yazın başarınızın detaylarını, iş sonuçlarına olan etkisini, nasıl yaptığınızı… Yapıştırın bir dergiye, sanki gerçekten yayınlanmış gibi. Dergi olsun sizin CV’niz.”

 “İstediğiniz şirketin gönüllü gözlemcisi, muhabiri olun. O şirketin ürün veya servislerinin kullanıcılarını satın alırken ve kullanırken gözlemleyin. Video’ya kaydedin ilginç olanlarını. Hazırlayacağınız sunumda öğrendiğiniz kullanıcı deneyimini kendi önerilerinizle birleştirin. Neler yapabileceğinizi, düşünme gücünüzü ve isteğinizi – kuru vaadlerin ötesinde – gösterin.”

Yorum bırakın